fbpx

Alles is liefde

Blof zingt het prachtige lied, een film met die titel was een kaskraker, Jan Geurtz heeft in zijn beroemde boek Verslaafd aan liefde geschreven over de weg naar zelfacceptatie en geluk en Rumi heeft het boek liefdesgedichten gemaakt. Iedereen wil liefde, het is er een alle maten en soorten en het is de kunst om jouw liefde te vinden, te beginnen de liefde voor jezelf en in jezelf.

‘Travel brings power and love back in your life’ zei Rumi.

Ik vind het een uitdagende uitspraak. Ik kan hem op verschillende manieren lezen. Is het de reis door het land of over de wereld die hij bedoelt? Of de reis in jezelf, dat je eens buiten je eigen grenzen gaat kijken, dat je bepaald gedrag van jezelf veranderd om een andere resultaat te krijgen? Die is wel interessant. Want dat heeft zelfkennis nodig, willen kijken naar wat je doet en welk effect het heeft.
Mag je kritisch naar jezelf kijken en toch blij blijven met jezelf? Op een milde manier loslaten hoe het altijd gaat en bewust anders omgaan met en in bepaalde situaties? Ik denk van wel. En ik weet tegelijkertijd hoe moeilijk dat is, hoe gemakkelijk ik plannen maak en hoe gemakkelijk ik ook telkens weer in de valkuil stap en oud gedrag vertoon.
Ik mag mezelf toestaan dat oud gedrag niet in een keer omgezet is naar andere reacties, dat kost tijd. In mijn hoofd moet er een reset komen waar tijd, geduld en volharding voor nodig is. Weten wat ik wil, weten wat het doel is , waarom ik het anders wil. En zoals het bij mij werkt werkt het ook bij anderen. Dat accepteren is voor mij liefde voor mezelf.

Theatersport is mijn leerschool

Ik ben gestart met theatersport, in eerste instantie om wat meer humor en luchtigheid in mijn leven te krijgen. Wat bleek, acceptatie is een van de kernpunten in het improviseren van theatersport. Ik oefen nu op een luchtige manier hiermee. Met alle confrontaties die erbij komen kijken als ik in mijn ‘ game’ een plannetje maak en mijn medespeler een totaal andere kant opgaat in het spel. Theatersport is voor mij een leerschool. Om de liefde voor mezelf te oefenen en te accepteren dat het soms ook anders kan.
‘Travel brings power and love back in your life’ past ook bij VakantieAnders. Iets uit je comfortzone stappen en reizen in mogelijkheden. Zoals ik er kennis heb gemaakt met theatersport. Het ben gaan onderzoeken en er nu elke week heel veel plezier aan beleef. Het klopt, reizen brengt kracht en liefde terug in je leven. Heerlijk!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights