fbpx

“Alles Anders”

Tijdens de AndersMiddag van zondag 23 maart jl., ontmoet ik Maria Grijpma.
Een fijne en warme ontmoeting. Zij heeft samen met Inge Jager het boek “Handboek voor klein geluk” geschreven. Maria leest tijdens de middag een stukje voor uit haar boek: “Alles Anders”.

Het gaat over het doorbreken van al je gewoontes en je dag eens helemaal anders in te richten.
Ik ben “om” en besluit  het boek te kopen. Gelukkig heeft zij een aantal exemplaren mee genomen, want als iets mijn interesse heeft gewekt dan wil ik het graag “NU” hebben!
Trots laat ik een gesigneerd exemplaar in mijn tas glijden.

’s Avonds in bed sla ik het boek open en kijk waaraan ik op dat moment behoefte heb.
“Rust in mijn hoofd”, wat lijkt me dat heerlijk, zeker als ik zo wil gaan slapen.
Mijn hoofd definitief leeg maken lukt niet. Zeker na zo’n fijne middag en zoveel nieuwe indrukken.
Ik adem diep in en uit, dat voelt al beter. Vervolgens probeer ik de gedachten die binnenkomen mijn hoofd weer uit te sturen. Sommige gedachten zijn hardnekkig . Oefening baart kunst, lijkt me.

Geïnspireerd door het boek besluit ik de volgende ochtend om mijn dag anders in te richten en mijn gewoontes te doorbreken. Vandaag kan dat ook. Ik blijf wat langer liggen in mijn bed en geniet vervolgens van een lange warme douche.

Vandaag is er markt. In plaats dat ik voor het gemak de auto pak, stap ik op de fiets. Ik koop een paar gigantische bossen bloemen: Rozen, tulpen en kersenbloesemtakken. Lang leve het voorjaar! vandaag eens anders
Dat beetje gemak (de auto) mis ik nu. Met de bloemen balancerend op mijn stuur fiets ik naar huis. Zorgvuldig kies is de juiste vazen uit en schik de bloemen. De zon komt door. Ik zet een pot thee en geniet.

Voor het avondeten kook en roerbak ik een combinatie die ik normaal gesproken niet zo snel zou bedenken. Tja….het is even wennen, het is inderdaad Anders, maar bevalt mij uitstekend.

AndersGroet,

Irene

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights