fbpx

Het aantrekkelijke aan VakantieAnders voor mij is dat ik leuke dingen in groepsverband kan doen. Op een doorsnee camping is er voor mij meer afstand
en blijft het contact wat oppervlakkig. Door de cursussen bij VakantieAnders kun je elkaar anders leren kennen en dat vind ik mooi aan het concept. Zoiets als dit doe ik dan ook veel liever dan het “standaard kamperen”. Ik wil leren van een groep en hierdoor mezelf en de rest zien groeien. Daarnaast is het een plek waar je ook met je kind of kinderen kan komen. Onze dochter Sarah kan er leuke dingen doen en beleven en wordt goed opgevangen, terwijl mijn vriendin en ik cursussen of workshops volgen. We kunnen hier tijd voor elkaar nemen, maar ook tijd voor onszelf.

Alles ervaren

Wat ik ook mooi aan het concept vind, is dat ik met van alles in aanraking kan komen en het even kan ervaren. Ook om te zien of ik er verder nog iets mee zou willen doen. Bij de cursus haptonomie heb ik kunnen ervaren wat haptonomie is en wat het mij kan brengen, zoals het luisteren naar en het
voelen van pijn. En het gewoon te ervaren! Ook de cursus Body & Mind van Ewald heeft mij iets gebracht. Het is voor mij niet gelijk een wereld van verschil, maar het zijn kleine stapjes die me tot nieuwe inzichten brengen.

Masseren

Ik vond het ook leuk en leerzaam om een paar keer de massageworkshops bij Carla gedaan te hebben. Ik ben zelfs zo geïnspireerd dat ik een massagetafel voor thuis wil gaan aanschaffen. Ik heb ook ideeën van Carla opgeschreven en het lijkt me leuk om meer te gaan masseren. Het ontvangen is natuurlijk fijn, maar het geven vind ik het leukst.
Het kamperen in de natuur spreekt me ook erg aan. Ik houd van het primitieve en het “overleven”. Het ervaren wat de natuur op elk moment brengt en daarop in te spelen. Ik vind het leuk om hiermee bezig te zijn. We hadden afgelopen zomer een hele mooie plek met een geweldig uitzicht over de weilanden en het dal, vanuit onze tent! Het is erg fijn dat het allemaal vrij opgezet is, je plek zelf mag uitkiezen en dat er veel ruimte is.

Veel mogelijkheden

Het verblijf bij VakantieAnders biedt veel mogelijkheden. Als je wilt kun je ook meehelpen in de organisatie en dat vind ik fijn als ik even iets anders wil doen dan cursussen of workshops volgen. Het is leuk dat je bij VakantieAnders de ruimte krijgt om van alles te doen. En door de verwachtingen los te laten, ontstaan er voor mij leuke en mooie ervaringen!

Paul Beeuwkes

Verified by MonsterInsights