fbpx

3 vragen interview aan Dorine, wandelgids bij VakantieAnders

1) Waar komt jouw liefde voor flora vandaan?

Als jong meisje liep ik al graag alleen het bos in en ontdekte de papilionaceae. Alleen om die mooie naam al werd ik beetje verliefd op het plantje en zo is mijn liefde voor planten ontstaan. Ik heb bloemen geplukt, gedroogd en de namen opgezocht. Later als volwassen vrouw ben ik die jeugdliefde weer gaan oppakken en me meer en meer gaan verdiepen in de flora.
De vraag ‘waarom groeit een plantje hier wel en daar niet’ houdt me bezig en ik heb er veel plezier in om de flora van een bepaald gebied in kaart te brengen. En dat doe ik ook op het terrein van de camping waar de zomerweken plaatsvinden. Het is een mooi en rijk gebied met een grote diversiteit aan bloemen en planten. Inmiddels neem ik mensen mee in korte of langere wandelingen en vind het erg leuk om te vertellen over alles wat er te zien is.

2) Wat betekent VakantieAnders voor jou?

5 jaar geleden heb ik kennisgemaakt met VakantieAnders, eerst Oud&Nieuw en later de AndersMiddagen en de zomerweken. Ik ben er graag, omdat ik er mensen ontmoet met dezelfde intenties, respect voor elkaar en de natuur. Na een dag heb ik elke keer het gevoel dat ik er al weken ben en dat voelt fijn. De keuzevrijheid om mee te doen aan het programma vind ik erg prettig. Ik geniet van toneel en vooral de improvisatie, doe graag mee aan de massageworkshops. En ik doe er tips op voor het leven van alledag. Ik herinner me nog goed een haptonomie-oefening, waarin we speelden met afstand en dichtbijheid van andere mensen. Hoe dichtbij laat je iemand komen? Het heeft indruk gemaakt en bij het ontmoeten van nieuwe mensen gebruik ik de tips uit die workshop nog steeds.

3) Wat is jouw droom?

Mijn droom voor de toekomst kan ik realiseren bij VakantieAnders, mijn huisje in het bos. Dat ik weer zo vanuit mijn huis het bos in kan lopen. En op een plek waar ik vlakbij andere fijne mensen ben, die ik kan opzoeken als ik daar zin in heb. Ik kan niet wachten…..

Verified by MonsterInsights