fbpx

3 vragen aan Annemieke

Er komen veel mensen graag bij VakantieAnders. Daar zijn wij blij mee. Het past in onze droom  om al deze mensen op hun eigen manier bij ons te laten zijn. We vinden het leuk om deze mensen aan je voor te stellen. Dat doen we in een reeks van korte 3 vragen interviews die in deze nieuws rubriek gepubliceerd wordt.

Annemieke steekt de kop af.
Annemieke heeft jaren geleden kennis gemaakt met VA. Als enthousiaste vakantieganger heeft ze al veel mensen ontmoet en zijn er bijzondere vriendschappen met andere Andersgangers ontstaan. Ze voelt zich meer en meer verbonden met VA en komt sinds 2 jaar samen met haar partner. Masseren heeft ze als een van haar passies ontdekt en vol overgave de massage opleiding bij Mazzaze gevolgd. Daar haalt ze veel voldoening en plezier uit.

Wat betekent vriendschap voor jou?

Contact maken en onderhouden is niet mijn sterkste punt. Ik heb lange tijd nogal geïsoleerd geleefd, toen ik als alleenstaande moeder van twee kinderen een fulltime baan in het onderwijs had. Buiten mijn werk zag ik maar weinig mensen, zeker als de kinderen bij hun vader waren. Als ik wel ergens was, voelde ik mij vaak geen deel van de groep, maar er buiten staan. Op zich had ik daar best vrede mee, maar soms wilde ik dat wel anders.

Wat vind jij bijzonder aan VakantieAnders?

Toen de kinderen groter waren en hun eigen leventje leidden, ben ik bij Vakantie Anders terecht gekomen om Oud en Nieuw te vieren. Heel veel jaren ervoor was ik al eens in een zomerweek geweest en dat was me goed bevallen. Ook Oud en Nieuw was een succes: gezellige mensen, je kon met workshops meedoen, maar niets was verplicht. Het was zo’n succes dat ik de jaren erna als vanzelfsprekend jaarlijks daarheen ging en ook aan de Zomerweken in de Ardennen deelnam. Langzaamaan veranderde mijn rol van toeschouwer naar actieve deelnemer. En daar zit nou net het voor mij meest bijzondere aspect van Vakantie Anders. Je mag gewoon zijn wie je bent en het is altijd goed. Ik heb me altijd welkom gevoeld, gewaardeerd gevoeld zoals ik was en mede daardoor kon ik mij meer en meer openstellen voor anderen.
Inmiddels is Vakantie Anders een vast deel van mijn leven en maak ik deel uit van een fijne groep mensen, die ik als mijn vrienden beschouw.

Wat voegt masseren toe aan jouw leven?

De workshop waar ik altijd aan meedeed was de massageworkshop van Carla. En één keer per jaar werd te weinig, dus ging ik meedoen aan de massageweekenden. Dat werden er ook meer en uiteindelijk heb ik als eerste de opleiding voltooid. Massage is een mooie manier om in contact te komen met anderen en met jezelf. Je geeft de ander ontspanning, maar jezelf ook.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights