fbpx

3 goede redenen om dankbaar te zijn

Dagelijks bewust dankbaar zijn, maakt gelukkiger. Uit onderzoek blijkt dat het je helpt om meer positieve emoties te hebben, fijne ervaringen te koesteren, je gezondheid te verbeteren, beter om te gaan met tegenslag en sterkere relaties op te bouwen.

 

1  Wees elke dag dankbaar voor iets wat gewoon lijkt.

Neem je elke dag bij het wakker worden voor om die dag ergens dankbaar voor te zijn, wat het dan ook is. Blij met je huis, je warme bed, je fijne gezin, de heerlijke ruimte voor jezelf. je uitdagende werk, de vele mogelijkheden om gezond en lekker eten te kunnen kopen en bereiden, die ene lieve persoon in je leven, je aardige collega’s, je persoonlijke groei of iets anders. Alles wat er is, is er. Ook al lijkt het soms zo gewoon en vanzelfsprekend.

 

2 Spreek je dankbaarheid uit.

Vertel de ander waar je dankbaar voor bent. En vraag hem of haar waar zij dankbaar voor is. Het levert zomaar ineens een mooi of bijzonder gesprek op waar je dan ook weer dankbaar voor mag zijn.

 

3  Maak van iets moeilijks iets positiefs

Gebeurt er iets wat je lastig of vervelend vindt, kijk dan ook eens naar de andere kant ervan? Waarom gebeurt dit, wat kun je ervan leren. Hoe kun je er een positieve les uit leren? Om ook weer dankbaar voor te zijn.

Tot slot

Aan het einde van de dag iets hardop benoemen waar jij die dag dankbaar voor bent, maakt dat je met een lekker gevoel inslaapt. En de volgende ochtend weer blij wakker!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights