fbpx

Workshops & activiteiten met Oud en Nieuw Anders

Massage, met aandacht aanraken.

Massage is aanraken, aanraken is aandacht. In deze massage workshop gaat het vooral om genieten van de aanrakingen en de aandacht die iemand jou geeft. In drukke tijden kun je al gauw in je hoofd zitten. Het is de uitdaging om van je hoofd naar je body en je hart te gaan. Massage helpt je daarbij, je voelt je lichaam nog beter. Massage geeft ontspanning als je je er helemaal aan over kan geven.

In mijn Mazzaze massage weekenden, opleiding en zomercursussen heb ik veel ervaring in het geven van workshops en ik vind het elke keer weer leuk om te doen. Om te zien hoe mensen opengaan, verzachten en meer in contact zijn met zichzelf na het geven èn ontvangen van een massage.

Een rug en schoudermassage is grote favoriet bij heel veel mensen. Daarom doen we dat ook in deze workshop, om lekker royaal te mogen ontvangen en te genieten van de aanrakingen op jouw rug. Deze workshop is toegankelijk voor ieder die daar zin in heeft, of je nu veel weinig of geen ervaring hebt met massage. Als je van aanrakingen houdt ben je welkom.

Neem een grote handdoek mee om op te liggen en bij voorkeur ook een dun doek om over je heen te leggen. Voor alle andere spullen zorg ik, inclusief massage tafels. Carla Pleijers, Mazzaze.

De Tarot.
Geheimzinnig of een leuke manier om inzichten te verkrijgen?

Rondom de Tarot hangt een flinke sluier van geheimzinnigheid. Want wie zie jij voor je als je denkt aan een tarot kaartenlegger? Hoogstwaarschijnlijk een zigeunerin die in een schaars verlichte tent zit waarin de schaduwen enge figuren op de wand toveren. Voor haar op tafel een glazen bol en een pak mysterieuze kaarten.

Herken je dit beeld?
Nu moet ik toegeven dat de kaarten ook wel enigszins mysterieus zijn. Ze staan namelijk bol van de symboliek. Na een eerste indruk, kun je nog meerdere lagen in de boodschap ontdekken. Tegelijkertijd kan je ook zonder al te veel kennis al heldere inzichten uit deze mooie kaarten halen. Precies dit laatste wil ik je tijdens de workshop Tarot laten ontdekken: het herkennen van de basis symbolen en hoe deze te interpreteren. Natuurlijk vertel ik je ook iets meer over de kaarten zelf. Over de twee sets (grote en kleine Arcana) en hoe je aan de hand van een eenvoudige legging een antwoord op je vraag kan krijgen.

Wie die ‘ik’ is die deze workshop geeft? Mijn naam is Nicole Klip. Geen grote gouden oorbellen of schemerige tenten bij mij. Wel lekker aards en praktisch. In mijn praktijk begeleid ik mijn klanten naar helderheid: zien, weten en voelen wat er in de onderstroom speelt en hoe die inzichten te gebruiken in de beweging die ze willen maken. Onder andere met de tarot.
Kom jij ontdekken wat de tarot jou vertelt?

De beste versie van jezelf

Transformatieworkshop van Oud naar Nieuw

Verhoog je trilling voor een lichter en vrijer 2023, ga naar de beste versie van jezelf. 

Oud en Nieuw is bij uitstek het moment om jouw kracht en licht te vergroten zodat je oude overtuigingen/patronen of verhalen achter je kunt laten. Stap lichter, vrijer en krachtiger het nieuwe jaar in.

In deze workshop begeleidt Kim Vermeer je met een visualisatie naar een betere verbinding met je hogere zelf en versterk je jouw uitlijning met de bron. Hierdoor kan universele levensenergie weer vrij door jou heen stromen en ervaar je een sterke verhoging van jouw trilling en bewustzijn.  

Ervaar je momenteel barrières op een positieve levensflow? Ga dan met Kim mee in deze transformatieworkshop. Kom in contact met de hoogste versie van jezelf en veranker die stevig in je lichaam. Daarna zul je meer positiviteit ervaren in je dagelijks leven en je weer meester, creator en krachtige leider voelen over jouw leven, jouw verhaal. Daarmee trek je meer licht, overvloed en liefde aan.

Familieopstelling of systeemopstelling.

Bij een familieopstelling stel je de relaties op die relevant zijn voor je vraag.  In een opstelling voor je vraag worden representanten op de plaats van je familieleden neergezet en wanneer de opstelling compleet is laat de begeleider het ‘proces’ beginnen. Hierin is het bijzonder dat reacties, emoties die bij de familieleden horen beleefd worden door representanten. Als het nieuw voor je is denk je dat de ‘representanten’ het spelen maar niets is minder waar, representanten worden het zelf gewaar.

Een familieopstelling overstijgt de familie als je je relaties met andere mensen of, abstracter, andere situaties, dingen en zelfs hele bedrijfsprocessen onderzoekt. Dit wordt systeemopstellingen genoemd. In een opstelling gaat het er om dat je je plek vindt waar je je het meest prettig voelt.  Een plek waar je tot je recht komt en je op de juiste plaats bent.

Waarom een opstelling?
Een familieopstelling helpt jou een probleem in je leven op te lossen of een vraag te beantwoorden. Loop jij bijvoorbeeld vaak tegen problemen aan op jouw werk? Of kan je met bepaalde mensen niet goed opschieten? Misschien ben je te afhankelijk van iemand, of is iemand te afhankelijk van jou.

Ik werk zelf bij voorkeur vanuit het verlangen. En daar kan een opstelling enorm bij helpen. In een opstelling ervaar je, geen ratio, geen redenering maar je voelt en maakt door in je onderbewuste en emotie wat je moet doen. Woorden kunnen daar niet tegenop en het ook niet verklaren, het is. Je zult in jouw opstelling doormaken wat in jou aangaat.
Luc.

Creatief  met  klei en verf

Hoe mooi is het om het onzichtbare ….zichtbaar te maken…

Deze beide workshops geeft Petra van Veggel.
Meditatief  SCHILDEREN
We beginnen met een korte meditatie waarin we 2022 afsluiten en ons openstellen voor 2023
Daarna ga je aan de slag met verf waarin je jezelf gaat focussen op jou eigen doelen, wensen , voornemens en alles waar jij aandacht aan wil gaan geven in het nieuwe jaar.
Je krijgt van mij handvaten maar je eigen proces zal uiteindelijk het resultaat van het werkstuk zijn.

Meditatief met KLEI
Bij deze workshop beginnen we met het meditatief gronden van onszelf in deze wereld.
Daarna ga je aan de slag met de klei.
Ik begeleid je hierbij in een proces waarin jij de aarde ( lees klei ) mag voelen.
Het zal in het teken staan van jou voornemens voor het nieuwe jaar…
Het resultaat zal een reminder zijn voor 2023

Helend schrijven

Zet jezelf in het licht

In de schrijfworkshop ga je  al schrijvend iets van jezelf onderzoeken. Iets wat in jouw leeft, waar je nog meer bewust van wordt. Wat je misschien wil verbeteren of graag zo wilt houden. Elke ontdekking of inzicht is goed.  Met korte opdrachten en voldoende schrijftijd kom je op leuke of misschien confronterende verrassingen uit. In een veilige setting schrijven en voorlezen wat je wilt delen.
Het gaat niet om mooie verhalen die technisch foutloos zijn. Het gaat over iets van jezelf, om dat helemaal in het licht te zetten.

Ochtendafstemmingen

Geleidemeditatie met Kim Vermeer. Beide dagen kun je voor het ontbijt deelnemen aan een ochtendafstemming begeleidt door Kim. In een geleidemeditatie van 15-20 minuten kom je even helemaal tot jezelf en zet je jezelf weer goed in je lichaam en in contact met de aarde en de bron; een herstel van je uitlijning. Een heel fijn begin van de dag en extra krachtig en moeiteloos in groepsvorm. Daarna is er gelegenheid om nog in stilte te schrijven in de ruimte, of om dat op je kamer te doen of om de zaal te verlaten. 

 

Vuurloop

Een vuurloop is een persoonlijk proces waarin je voor jezelf een belangrijk moment markeert. Een verbintenis met jezelf die je aan wilt gaan. Dat kan bijvoorbeeld een te nemen besluit om iets anders te gaan doen, of om iet achter je te laten. Het gaat om een commitment met jezelf. De vuurloop in het OudenNieuw festival bestaat uit een workshop èn de vuurloop zelf op oudjaarsavond. Dat is een letterlijke vuurloop, je loopt met blote voeten over het vuur. Figuurlijk ga je dan door het vuur voor wat voor jou belangrijk is.

Dit proces gebeurt onder begeleiding van een gecertificeerde vuurloop trainer.
Het gebeurt in groep van 5 – 15 personen.

Het is misschien een hele stap buiten je comfortzone. Iets wat jou dichter bij een doel van jezelf brengt. Je ‘moet’ iets overwinnen om dit te doen. En als je het dan doet, dan is dat echt een toffe ervaring die je niet meer vergeet.

Moodboard maken

Er is een workshop om op een creatieve manier een moodboard te maken. Om je intentie voor het nieuwe jaar neer te zetten. Mooi om mee naar huis te nemen.

Cacao ceremonie

Sinds zomer 2021 is Nathalie Unyk met veel plezier onderdeel van de Vakantie Anders familie. Dit jaar biedt zij voor de tweede keer een Cacao ceremonie aan bij Vakantie Anders!

Cacao, hét plantmedicijn voor je hart. In de cacaoceremonie wordt het helende effect versterkt door cacao in zijn puurste vorm. Rauwe cacao opent je hart en helpt je te verbinden met jezelf en de ander. Het is een superfood met krachtige ingrediënten zoals theobromine, serotonine (hét gelukshormoon) en antioxidanten die je immuunsysteem en harttoestand verbeteren.  Om zoveel mogelijk voedselintoleranties te omzeilen, gebruiken wij rijstemelk om de rauwe cacao te bereiden.

Tijdens de bijeenkomst maken we gebruik van muziek, meditatie, bewegen en zitten we ook op een (meditatie)kussentje op de grond. Kom je ook proeven?

Djembe

Om lekker op oudejaarsavond het jaar uit te trommelen!

Yoga

Winifred Wegener begeleidt beide dagen een rustige ochtendyoga workshop.
Het lichaam heerlijk losmaken met oefeningen uit Dru, Hatha, Yin Yoga en Healing Tao.
Gevolgd door een ontspannende ligmeditatie.
De 31ste zal het thema van deze les  “Afsluiten en loslaten” zijn.
Met nieuwjaar is het thema uiteraard een “Nieuw Begin” .

Ritueel op oudejaarsavond

Op de laatste avond van het jaar, op de avond na dagen waarop we hebben teruggeblikt op het oude jaar en vooruit gekeken naar het nieuwe jaar maken we buiten een vuurtje. Vuur geeft warmte, is vernietigend, en het element van groei, passie, verlangen, creativiteit, energie, daadkracht en wil. Vuur is een sterk element. We gebruiken het vuur op deze avond in een ritueel om het oude jaar achter ons te laten en schoon 2023 in te stappen. Met alles wat er is!

Heb je een drum, neem hem mee, want hoe meer drums hoe mooier en intenser we dit samen neer zetten.

Dansen in de nieuwjaarsnacht

Als we de oudejaarsavond hebben afgesloten, en hebben afgeteld naar 2023, nieuwjaarswensen hebben gegeven, dan is er nog een paar uurtjes tijd om lekker te dansen, lekker vrij met feestelijke muziek van verschillende tijden en stromingen. Om je heerlijk uit te leven!

Dreamtime healing

In een geleide meditatie word je meegenomen naar een plek waar het heel zacht, warm en ontspannen is. Een bodycheck langs je lijf om elk deel van je lichaam aandacht te geven en ontspannen mee te nemen naar die mooie plek. Daar zijn geluiden en klanken, daar is het goed toeven en soms hoor je vogels, de zee of mooi gezang. Dat is elke keer weer anders. Met klankschalen, oceandrum, rainstick en andere instrumenten wordt je meegenomen naar een vredige wereld waar het altijd fijn. Af en toe zijn er ook ontmoetingen met mensen die je lang niet gezien hebt, of er komt iemand naar je toe, die je iets vertelt of geeft. Het kan allemaal.
Hoe ontspannen kan het zijn en misschien val je wel in slaap… Dromen worden beleefd, misschien komen ze wel uit. Het ontspannen reizen heeft een helende werking. Even los van alles. Dan neemt de stem je weer mee, terug naar hier en nu! Langzaam kom je bij en weer in de echte wereld van het moment.