Alles heeft waarde

Een paar weken geleden, toen alles nog “gewoon” was, deden we met het blogteam van Vakantie Anders een schrijfoefening met als beginzin: “Ik word blij van..”. Als ik mijn gedachten toen op papier had gezet, zou ik hebben geschreven over terrasjes, tenniscompetitie in het voorjaar, dansfeestjes, systemisch werk avonden, vakanties, teamdagen op het werk en etentje met mijn vrienden, familie of vriend.
Of over het genieten van theatervoorstellingen, muziekoptredens of de schoolvoorstelling van mijn zoontje van 5. Natuurlijk.. ik word hier nog steeds blij van, maar ik weet nu dat al die dingen de komende tijd geen werkelijkheid meer worden.

Praten over essentiële dingen

Ik zit grotendeels binnen op een paar wandelingen per dag na. Gelukkig zijn we creatief met elkaar en zoeken we massaal de online varianten op: Cursussen kan ik digitaal volgen, samen met zoontjes zing ik liedjes mee vanaf Spotify en ik zie mijn collega’s via Teamviewer. Op Whatsapp regent het grapjes en ik bel heel wat af met mijn vriendinnen. Waarbij we praten over essentiële dingen als: “hoe kom je de dag goed door met je kinderen en combineer je dit met je werk”. Of “hoe is het voor jou om je ouders een tijd niet te zien” en “hoe ga jij om met alle ziekte en ellende die je ziet door het Corona virus”.

Diep in mijn hart

Sommige mensen zeggen dat Corona ons belangrijke inzichten geeft. Dat de ziekte ons er weer van bewust maakt dat we de blijheid kunnen vinden in kleine dingen. In het lezen van een boek, tv kijken, tijd & aandacht voor elkaar, spelletjes spelen, de natuur en een ommetje lopen. Het is waar: geluk en blijdschap zit ook in die kleine dingen. Maar diep in mijn hart zou ik het liefste willen, dat ik alle dingen die ik graag deed, wel weer zou kunnen doen. Misschien niet meer zo overdadig als dat ik altijd deed. Maar wel dat ik de vrijheid had om te kiezen.

Echte vervulling

Zo is het helaas even niet en daar hebben we met ons allen mee te leren leven. Ik dus ook. Mijn mooiste inzicht tot nu toe is, dat de activiteiten die ik nu wel nog kan doen, me uiteindelijk hetzelfde brengen dan de dingen die ik een paar weken geleden nog deed. Ik heb ontdekt.. onder alles wat ik doe, zit nog een diepere laag die de echte vervulling geeft.

Het meest blij

Te weten: Vriendschap, liefde, humor, gezondheid, saamhorigheid, puurheid, contact, ontwikkeling, vrijheid en buiten zijn. Dat inzicht zorgt voor innerlijke rust en acceptatie van de situatie. Daarbij heb ik wel de beelden in mijn hoofd, dat er weer een tijd aankomt, waarin ik me weer helemaal vrij kan bewegen (zoals dat ook altijd kan bij de Zomerweken). En van die beelden, word ik nog het meeste blij 😊.  

Veronique
Gastblogger

Add a Comment

Your email address will not be published.