fbpx

12 Tips voor fijne kerstdagen

De Kerstdagen zitten vol met rituelen. Voor de een is het een sociale verplichting, voor de ander een feest. We willen allemaal goede kerstdagen hebben. Of dat is met een royale feestelijke dis met familie of in stilte samen met anderen in de sfeer van bezinning. Het gaat erom dat je iets doet wat bij jou past, dat jij het ook als feestdagen beleeft en ervan geniet. Dat het voor jou ook echt feestdagen zijn. Wat je precies gaat doen bepaal je uiteindelijk zelf, ook als het zoeken is naar de juiste balans van waar, met wie en wanneer.
We hebben 12 tips voor je om jouw kerstdagen fijn te maken.

1. Feest van het licht

Kerst is ook het feest van het licht, weer naar het licht toe gaan nadat we de kortste dag van het jaar achter ons hebben gelaten. Zoek het licht voor jezelf op, brandt een kaarsje voor je dierbaren. Steek een mooie feestelijke kaars of lamp aan die mooi licht geeft, dat helpt bij de feestvreugde

2. Ontspan

Maak het voor jezelf ontspannen dagen, doe iets waar je blij van wordt, eet iets wat je lekker vindt. Dat hoeft zeker geen culinair hoogstandje te zijn. Maak het gezellig in je huis met versieringen, kaarsjes, geuren en een ontspannen muziekje.

3. Voel buiten

Ga naar buiten, voel de frisse buitenlucht, voel de wind, ruik de bomen en loop langzaam met al je zintuigen open om waar te nemen wat het buiten zijn je biedt. Kijk eens goed om je heen hoe de natuur nu is. Merk eens iets nieuws op.

4.  Mediteer

Neem tijd voor een meditatie, ervaar de stilte in jezelf. Ga op een fijne warme plaats in je huis zitten, neem een dekentje mee om om je heen te slaan als het fris voelt. Wees in het nu, telkens weer.  Je gaat je ontspannen voelen en geniet van de speciale dagen.

5. Bij het vuur

Ga bij het vuur zitten. Warm je op aan de warmte van de vlammen, kijk naar de sierlijke bewegingen ervan en laat je gedachten gaan over jezelf. Wat wil jij in het vuur gooien? Of waartoe inspireert het vuur jou? Maak jij wel eens een vuur voor jezelf?

6. Iets anders

Doe eens iets anders dan wat je altijd al doet. Ga meedoen aan een kerstviering of een workshop. Beleef met de kerstdagen iets waar je altijd weer aan terug denkt. Profiteer ervan dat op die dagen tijd voor jezelf is.

7. Strijd loslaten

Heb je familieverplichtingen, ook met mensen die je minder aanspreken, maak er dan toch iets leuks van. Laat de strijd in je hoofd los en probeer te genieten van deze van deze dagen. Het is ook jouw Kerst!

8. Maak een moodboard

Doe iets creatiefs wat je leuk vindt, maar waar je nooit de tijd voor neemt. Maak een moodboard voor jezelf, maak je plannen helder met plaatjes en teksten. Maak er een richtingwijzer van voor de komende tijd waarop je je plannen en doelen kunt visualiseren.

9. Maak een affirmatie voor jezelf

Dat je fijne kerstdagen gaat hebben bijvoorbeeld ‘Ik heb fijne kerstdagen dit jaar’. Die herhaal je elke dag en het maakt je krachtiger in het nemen van jouw besluit wat je gaat doen met deze dagen. In elk geval iets waar jij plezier in hebt.

10. Zie je ertegen op?

Nodig iemand uit om bij jou thuis te komen, samen iets te drinken of eten of een wandeling te gaan maken. Of bezoek iemand die het leuk vindt als je komt. Bedenk dat ook als je erg tegen de kerst opziet, er achteraf vast wel leuke en leerzame momenten zullen zijn geweest.

11.  Maak eens andere kerstcadeautjes

Geef je cadeautjes met kerst, maak er dan een verrassende beleef cadeautjes van. Bijvoorbeeld een uitje samen, een massage,  een creatieve workshop, een klankschaal luistermiddag of een dansles samen. Het hoeven niet altijd de materiële cadeautjes te zijn die iemand blij maken. Maak van het bedenken en uitzoeken van de presentjes ook een feestje!

12. Kom naar KerstAnders!

Een vijfdaags event om samen met anderen gezellige kerstdagen te beleven, dagen waar jij kunt doen waar je zin in hebt, samen eten, meedoen aan workshops, bij de open haard en een vuurschaal buiten zitten, lekkere frisse wandeling of een middag in de sauna. Het kan allemaal. Het thema van onze kerstdagen is Mindful. met je aandacht zijn bij wat je doet, wil en realiseert. Een fijne tijd met VakantieAnders in Drenthe.
Wil je erbij zijn, meld je hier aan!

En wil jij ook een heerlijk lekker gevoel,
dan hebben we nog een extra tip voor jou!

13. Deel knuffels uit

Heb jij ook zo’n hekel aan die drie luchtzoenen? Wij eigenlijk wel. Maak er daarom een gewoonte van om je vrienden of geliefden een knuffel te geven. Knuffelen is heel erg gezond. Door te knuffelen maakt je lichaam oxytocine aan. Dit is een hormoon dat ervoor kan zorgen dat stress verdwijnt en de band steviger wordt.

 

 

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights